maanantai 5. heinäkuuta 2010

Yhden megan yleispalveluvelvoite jää voimaan

Sonera ei saa helpotuksia niin sanotun yhden megan laajakaistaverkon rakentamiseen. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Soneran pitää täyttää laajakaistan yleispalveluvelvoite kaikissa sille määrätyissä kunnissa. Sonera oli hakenut päätökselle täytäntöönpanokieltoa.

Laajakaistan yleispalveluvelvoite tulee voimaan heinäkuun alussa. Velvoitteen mukaan jokaisella suomalaisella pitää halutessaan olla mahdollisuus saada vähintään yhden megan laajakaistayhteys ja yhteyden laatua seurataan.

Noin 300:ssa Suomen kunnassa on määritelty määräävässä asemassa oleva operaattori, joka vastaa yleispalveluvelvoitteen toteutumisesta. Sonera on valittanut siitä, että sen vastuulla on kilpailijoita suuremmat ja rakentamisen kannalta hankalimmat alueet. Sonera vastaa yhdessä Digitan kanssa 129 kunnasta ja yksinään 68 kunnasta.

Yleispalveluvelvoite on tärkeä periaate, joka estää operaattoreita kaikkein häikäilemättömimmästä kermankuorimisesta. Jonkunlaiseen laajakaistaan ovat tämän mukaan oikeutettuja kaikki, ja toivottavasti velvoitenopeutta nostetaan tekniikan kehityksen edetessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti