torstai 14. lokakuuta 2010

Kyläyhdistys voitti valtakunnallisen Harrastajateatterikesän


Valtakunnallinen teatteritapahtuma Harrastajateatterikesä keräsi Seinäjoelle 27.–29.8. jo 37:nnen kerran teatterin tekijöitä ympäri Suomea. Näyttelijä Jani Toivola valitsi 45 ryhmästä kahdeksan esitystä viikonlopun loppukatselmukseen, jossa loimaalainen Haara-Onkijoen kyläyhdistys sitten vakuutti raadin Saviseutuni (S)oi -nimisellä esityksellään.

Raadin perustelut palkitsemiselle: ”Esittäjien paneutuminen ja joukkovoima tuottavat mykistävän ja omaperäisen sukupolvitarinan”.

Saviseutuni (S)oi on selviytymistarina sodan jälkeisestä elämästä iloineen ja suruineen. Pirkko Jaakolan kirjoittama tarina sijoittuu Loimaan Moskovan työläiskortteliin, joka voisi olla työläiselämän kuvausta mistä tahansa Suomesta. Näytelmän on ohjannut Helena Ryti ja musiikin on säveltänyt Antti Jaakola.

Haara-Onkijoen kyläyhdistys on jo pitkään hyödyntänyt paikallista kulttuuria näytelmien ja tapahtumien materiaalina. Muutaman vuoden takainen huikean suosittu ”Saviooppera” perustui samojen taustavoimien yhteistyölle ja jo tätä ennen yhdistys on tuottanut paikallisia esityksiä perinnehäiden ja raittiusiltamien tiimoilta.

Haara-Onkijoen kylä palkittiin Varsinais-Suomen Vuoden kylänä vuonna 2002 ja se sai kunniamaininnan valtakunnallisessa Vuoden kylä -kilpailussa seuraavana vuonna. Varsinais-Suomen Kylät ry palkitsi Haara-Onkijoen ansioistaan paikallisen kulttuurin hyödyntäjänä vuonna 2008.

Valtakunnallisen Harrastajateatterikesän pääjärjestäjänä toimii Suomen Harrastajateatteriliitto.

Tauno Linkoranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti